you tahu taa . . .

  • you tahu taa . . . masa i tgok you kt sekolah tuu , muka you mcm budakbudak . comel giler  .
  • you tahu taa . . . everyday i intai you kat kantin bila time rehat . haha . suke tgok you mkn .
  • you tahu taa . . . i rasa mcm nk letak jea muke i  nih kat bawah meja msa yg mbe i bocorkan rahsia kt  you yg ckp i minat kat you . haha .
  • you tahu taa . . . i terkejut gila bila dpt tahu yang you nk ajak i keluar , perhhh xsenang duduk dbuatnya
  • you tahu taa . . . pertama kali kite meet tuu . i segan giler owwhh . biasa laa i nih kan permalu . hee .
  • you tahu taa . . .malam u text i yang u ckp " i syg giler kat you n i cintakan you " merah padam muka i . 
  • you tahu taa . . . i bertuah sangat bila you hadir dalam hidup i dan menhiasi hidup i .
  • you tahu taa . . . i suke gila bila you hadiahkan jam tangan masa birthday party i tuu . waa lawa sngt   .
  • you tahu taa . . . i terpegun giler tengok muka you masa you makan aiskrim yg i belanje tuu . comellll !
  • you tahu taa . . . masa you bawa i jumpe parent you tuu . bergigil satu badan i . haha . takut tahu .
  • you tahu taa . . . masa kita berbuka puasa samasama tuu , you laa org yang paling malu masa tuu sebab you taa puasa kn kn . haha
  • you tahu taa . . . sedap giler you masak rendang tuu even you ckp you frst time masak but mmg sedap 
  • you tahu taa . . . pejam cilik , pejam cilik , daa setahun hubungan yang kita bina .
  • you tahu taa . . . you da jarang msg i , cll i , i rindu sangat dekat you .
  • you tahu taa . . . you daa makin menjauh dengan i dan i rasa terlalu sedeh bila you jd mcm tuu .
  • you tahu taa . . . i dpt rasa yg you akan tngglkan i buat selamalamanyea . i takot sangat masa tuu .
  • you tahu taa . . . betapa sedehnyea hati i bila ur parent call i bgtahu yang u da xada kat dunia nih .
  • you tahu taa . . . meleleh air mate nih bila i menatap jenazah you , rasa mcm nk pengsan tp i tbhkan diri 
  • you tahu taa . . . i genggam tangan u seerat eratnya sebelum jenazah you dibawa ke tanah prkuburan
  • you tahu taa . . . separuh pengsan i bila melihat jenazah you dikebumikan , i masih xdpt menerimanya yg you daa pergi dlm hidup i . .
  • you tahu taa . . . setengah jam i duduk kat tepi kubur you . penat parent i pujuk suruh i balik tp i xnk balik . nak teman you . i nk sllu berada disamping you . 
  • you tahu taa . . . masa otw nk balik kerumah . wajah you jea yg i ingat , ! i rindu you .
  • you tahu taa . . . selepas you xada . hidup i teros jadi huru hara . i xselera nk mkn , hmm .
  • you tahu taa . . . bila ur parent dtg jumpe i dan serahkan sepucuk surat . . parent you ckp surat nih you yg buat sebelum you tgglkn kami semua . . i bukak then baca . .


 sayangkuh .

you . maafkan i kalau i da banyak sakitkan hati you , i xberniat langsung nk sakitkan hati you . i xberniat langsung nk jaohkan diri i dari you . mmg i saja xnk cll you , xnk msg you , i nak you marah kat i , i nak you putuskan hubungan kita . tp i silap . you xbuat apa apa pun . you tetap sabar , i salah mengganggap diri you selama ini . bukan saja saja i nk putus dr you . tp i ada rahsia yg agk sukar mungkin you terima . i takot you xsnggop bila dpt tahu rahsia ini . hmm . you . soryy sgtsgt kalau selama ini i xteros terang jea tentang rahsia nih pada you .you sebenarnya i menghidap barah , i takot sgt nk bgtahu you . i pendam jea , i xnk you sedih bila you dpt tahu . i gembira bila you hadir dlm hidup ini . i rasa dunia i sentiasa happy bila berada dgn you . you selalu buat senyum i terukir diwajah i . you . .  kalau i ditakdirkan i untuk pergi kat dunia nih , i xnk u sedeh keyh . i xnak you nangis . you jgn nangis . i nak you kuat , kuat sekuatkuat nya, n you ingat pesan i " I SENTIASA MENCINTAI YOU , I SENTIASA MERINDUI DIRI YOU " menangis i tulis surat nih , perit sgt . tp yg penting . i sentiasa mencintai dirimu bie . simpan surat nih smpai bilabila yea bie . 

iloveyou bie . 
  • you tahu taa . . . i teros bangkit meneruskan kehidupan selepas baca surat you
  • you tahu taa . . . i masih merindui diri you ., gelak tawa you . tangisan you . 
  • you tahu taa . . . sampai sekarang i simpan jam yang you hadiahkan untuk i tuu . 
  • you tahu taa . . . i sentiasa dekat dengan you even you da xada disamping i . 
  • you tahu taa . . . you akan sentiasa berada dlm hati i walau macam mana keadaan sekali pun .
  • you tahu taa . . . i sangat sangat rindukan you . . . terlalu rindukan you . . .
  • you tahu taa . . . everyday i doakan you supaya roh you dicucuri rahmat . . amin . . .

you akan tetap ada dalam hati i , , iloveyou . . . . . . .

p/s : kisah nyata dari seorang makhluk tuhan . .

bad dreams .

 isnin 22/11/2010 ,


perhh , hari nih macam sume xkene dalam hidup i . kejap mood oke . pastu xoke , then oke blek , n teros mood xoke2 . hmm kenape dowhh , ? mungkin i byk berfikir kot hari nih . hmm . entahlaa . hati rase xtenang jea , sume xkena , buat ini xkena , buat itu xkena , hmm . grr . rase mcm nk menjerit sekuat kuat nyea . bukak FB jea . perhh . lagi laa mood menggiler xoke2 . layan cmmnt2 pon . mcm xde mood jea . sumpah xtahu kenape ? hmm . mybe sebab aku penat harinih melalui mcm2 bende yg remeh temeh dan mungkin juga aku terlalu merindui si **** , hmm . try menghappykan diri mendengar lagu2 kt youtube , hmm xberhasil jugak , entah , entah dan entah , untung ade my adek cik NUR SYAFIQAH yg byk support i dan beri kekuatan pada i . mungkin tanpe dia , i da xkuat kot nk lalui semua nih . hmm  . cmmnt punye cmmnt dgn my adek nih dekat FB , hmm mood da stabil balek . a few min kemudian . arhhhh . mood teros menggiler xoke . nk tahu sebab ape . ?? bialaah rahsia . n xsilap i , i ade tercmmnt dkt my adek mcm nih " adek , maybe ann kalau abg MATI baru dia hargai abg  kan kan " , kenapa tetibe tercakap pasal MATI??? grr . mungkin otak i da xstabil n teros i offline .

12.15 am

basuh kaki , basuh muka teros msuk bilik tido , hushhh . baring jap . dnga lagu2 yg agk melelehkan air mate nih , malas nk pikir semua masalah hari nih . amek bantal tekap kt muka n tidoo . zzzzz . 

2,45 am

nk djadikan cte . i dapat mimpi yg agak menakutkan , " i naik lif bersama seorang mbe , i dnt know sape mahkluk tuhan tuu . biasa laa mimpi kan , kabur2 jea muka . uhmmm kitaorg naik lif xsilap i nk hantar barang mcm document ape entah , then smpai jea kat 8 floor . , lif tertibe terhempas terjunam jatoh kebawah , arhhh . then i pon tersedar dari tdo , mengucap panjang i , hanya tuhan jea yg tahu betapa takotnyea i mase tuu . selamat dowhh mimpi , kalau x mybe i da xade kat dunia nih , hmm . menggalir beberape titis air mate keluar dari mate nih . sambil nangis i teros amek phone n text  my adek , 2 min kemudian my adek cll n tenangkan i , suruh i  " jgn fikirkan mimpi tuu , cuma mimpi jea kan , xperlu difikirkan , n daa g tido oke " lebeh kurang mcm tuu laa adek i nih bgtahu . hmm . i xkesah laa psl mimpi tuu but i pelik adakah mimpi tu petunjuk or mimpi tuu ada kene mengena dgn ape yg i ckp kt my adek dlm FB tuu " adek , mybe ann kalau abg MATI baru dia hargai abg kan kan " mungkinkah ade kene mengenaa dgn perkataan MATI tuu ? hmm bingung di fikirkan , hanya tuhan jea yg tahu . -,-""

haters !!


12.15 am 

hushh pagipagi bute mcm nih xtahu deyhh nk buad ape weyhh . bosan tahap gaban laa katekan , haha . pikir sejenak mahu buad ape pd pg bute nih . arhh tetibe stu idea muncul gebabommm jatoh dkt kepala i . hee .teringin nk update pasal  HATERS !! waa dengar tajuk pon da gerun kn kn . haha . tapi biasa laa kehidupan manusia tak lari daripada orang orang yang hati busuk dan sebagainyea . ecehhh . i memang benci orang yang mempunyai sikap2 yg xberape elok mcm nih . memang i nk carut direct jea dekat muke muke hangswang mcm nih . hehe .. tp i msih teringat pesan my parent " klo kaw nk buad blog , kaw buatlaa tapi jage word word yg kaw tulis tuu , jgn maen sedap mulut jea nk berkata kata . " perhh baek punye ayat dorang bagi kat i . haha . but sokayy ade betolnyea jugak kan . hee . ape aku merepek nih jendol ! huhh . kembali kepada topic mlm nih , korang pasti terfikir ape faedah i tulis sume nih kn . mcm bagos jea . hidup baru setahun jagung daa nk citer psl nih sume , mcm laa byk pengalaman sgt kn . choii mulut kaw , haha . but its true i da lalui pelbagai dugaan dalam hidup i . hmm . bukan i nk ckp i nih baek sgt sebab suke tulis psl org lain tp niat i cume nk sedarkan org2 yg berperangai buruk yg berbau sampah ini . haha , entah laa . xtahu kenape sekarang daa menjadi satu trend yg agk popular dr kalangan remaja2 sekarang yg suke menjatuhkan org lain termasoklaa mbe sendiri . perhh korang nih xde perasaan kea ? kt mne dowh perasaan hati nurani korang ? kea lahir2 jea kt dunia nih mmg da xde perasaan ? arhh ? angin pulak i tetibe . haha . tapi sudahsudah laa tuu berperangai tidak baik mcm nih . tinggalkan laa bende haram jadah mcm nih , lebeh baik kaw buad bende2 yg berfaedah sikit . hishh . n lagi stu yg i paling menyirap dgn satu penyakit nih ,. ahh da popular gitu sekarang penyakit nih . nk tahu ape ? nih aa penyakit  PHD ? ahh nih lagi stu penyakit yg paling aku xsuke . .Perasaan Hasrat Dengki !! please laa gengg . tolong buang jaohjaoh perangai mcm tuu , xkemana pon laa kalo sikap korang suke jatohkan org lain . xkemane weyhh . ke neraka jugak tempat yg sesuai bg korang2 yg ade penyakit PHD nih ! haha . so ingatongat laa ok . allah selalu melindungi orangorang yg benar , org yg salah . tuggu mse jea weyhh kaw akn terima balasan yg setimpal . for my haters2 , terima kasih atas segala perbuatan yg kaw da buat pada aku , kaw da bace blog aku nih kn ? xterase pedas kea ? memang sahh kaw nih xsedar diri lagi hina . haha . pape pon . pikir2 kan laa dan selamat beramal . waa da mcm ustaz kt tv3 . hee . byebye nite :)

Love is suck


hushh . ada apa dengan cinta ? sebut jea pasal cinta . arhh comformm sume org suke ttg cinta nih kan . lagi lagi remaja yg bru nk membesar macam i nih kan . mmg xkan lari dgn cinta ,. kaw giler ape kalau aku xpernah bercinta , memang tak laa kan . hee . meyhh sini chekk nk storyy kt uoallz tentang chekk dengan kisah cinta chekk . haha , dari mane i nk start yeah . hmm . oke bermula dari hening pagi yg indah . cewahhh gitu . hee ., i mengenali M , ? siapa M ? waa engkau sume nk tahu yeah . giler i nk kasi fullname si M nih . kan xpasal2 kene saman . oh sape nk jawab ?  haha . M telalu istimewa bagi i , i kenal M pon dkt FB jea ., arh ? xtahu FB tuu ape ? ala FB , FB laa yg da semakin popular gitu di perkatakan di suratkhabar mahupun di mana2 jelaa . xtahu lagi  FB tuu ape ? hishh lembab .  FB tuu si cik abang FACEBOOK laa . bukan main lagi aku dgn M bercinta melalui FB , alaa cinta dalam FB bukan kemana pon kan . setakat dok wall to wall , IM IM . haha . tuu jelaa uoallz tahu , tapi i pon sama mcm tuu jugak . lebeh 1 week i mengenali M kt FB , 1 week jea kot bukan 1 years ,. ! haha . tuu pon daa tangkap leleh dgn M . nk dijadikan cerita si M nih text i yg berbunyik mcm nih


M : hayy you , hari nih kite meet nak ? i nk jumpe u sgt laa . kte pon xpernah jumpe kn . :)
me : oh heyy , meet ? boleh jea . i pon bosan nih . haha . meet kt mne ?
M : oh ok . ala tempat biasa laa . pavilion . oke ??
me : oke jea . tggu kt dpn pavi yea pukul 3 ptg . ?
M : ok ok , pape nati you text i oke darl ?
me : oke :) see you there .

waa dengan hati yang gumbira . i siapsiap laa nk berjumpa si M nih di pavi . ala biasa laa tuu pavi . tempat yang gahh bagi budak budak kl dok melepak bercintan cintun kt situ . hee . 

3ptg

hushhh . sampai jea i dekat pavi . teros tangan dok menaip msg menanyekan kt mane si M nih . haha , then si M membalas , " i da sampai da . u tunggu kt situ keyhh . jap lagi i dtg ."

hurmm tuggu punye tunggu . tetibe ade seorang menyapa i ? dlm hati i "perhhh xboleh sexy lagi kea pakaian tuu  . haha :D ." 
then dia bersuara .
M : "heyy , fiqe kan , ?? i laa nih M**** ,
me: oh hey you . ! penat i tggu . haha . (gelak segan)
M : u comel oww . hee . so nk g mne jea nih ? i ikot jea .
me : (merah muke i ) haha . oke ! kite tgok wayang keyhh 
M : oke jea , 

beshh giler i lepak ngn M . sampai x hingat dunia laa katakan . hushh . macam di pukau pukau gitu , haha . hushh . i tgok jam da pukul 9 malam . husshhh tetibe si M nih pegang tangan i then bwk i kat stu tempat di area2 pavi jugak ? tempat tuu mmg tak laa kan aku nk bgtahu , rahsia ~ hee . i lepak ngn M d situ just berdua jea . hushh . hujan pulak tuu semakin lebat . mak aiii .saje jea buat aku bertambah sejuk kan . haha . tetibe M bersuara , " you sejuk kea ?? sian you . meyhh i ***** you . " perhh menggiler weyhhh terdiam terkaku i kt situ . haha . then apakah yg terjadi seterusnyea ?? tetttttt* bialah rahsia . haha . 

9.35 mlm .
i pon balek laa ke rumah . perhhh . tersegehh segehhh i sorang2 mse otw blek ke rumah tuu , da mcm org giler da . haha . siap nyanyi lagi " i love you , you love me n bla .. bla ..blaa ,,, haha

keesokkannya :
i bagon pagi dgn penuh senyuman nih . dlm otak teros terpampang muka si M nih . haha . memang sah da giler bayang !! hee .
tergerak hati i nk text si M tuu . tetibe somethng happen yg mcm kepalatan berlaku .

me : youu . moninkkk :))) .

after 5 min baru si M reply my text :

M : kaw sape ??? aku xkenal ??

me : (dlm hati da terase pelik ) " i laa fiqe"

M : fiqe ? fiqe mne nih ? aku xkenal . da laa . chaw ...

.....................................
kaw tahu ape aku rase tak ? memang tak laa kn aku nk cite . hancur dowhh hati aku . hancur sehancurnyea .  pertama kali aku di permainkan sebegini rupa . oleh manusia yang bernama M . ! hmm . sampai sekarang i text M , M x balas . sampai hati M buat i mcm nih . hmm . M sekarang memang menjadi Musuh aku yg paling aku benci . selamat tinggal M , aku benci kaw M . sampai mati aku dah xpercaya pada kaw M*** **** .

 end ~